הכל על לימודי פסיכומטרי
מבחני קבלה פסיכומטריים הם מבחני קבלה שאחידים בכלל המוסדות להשכלה גבוהה בארץ. כלומר, אם ברצונכם להתקבל למוסד ישראלי להשכלה גבוהה כדי לרכוש תואר אקדמי, אתם מוכרחים לגשת למבחן פסיכומטרי. מוסדות הההשכלה הגבוהה בישראל אינם ערוכים לקלוט את כל מי שמעוניין להירשם ללימודים והבחינה נערכת על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, אמורה להוות מדד להצלחת המועמדים בלימודים האקדמיים.
הפסיכומטרי הוא מבחן לא רגיל ביחס למבחנים אחרים אליהם אנו רגילים. הציון הוא שונה, וכך גם מרכיביו.
בניגוד לדעה הרווחת, הבחינה הפסיכומטרית אינה מהווה מבחן אינטליגנציה, הבחינה בודקת את הכישורים של כל אחד ואחת בשלושה תחומים, שהם החשיבה המילולית, החשיבה הכמותית וכמובן אנגלית. בכל אחד מן התחומים הללו יש הרבה מאוד ידע לרכוש, וכמובן לתרגל אותו בדרך הפסיכומטרי.
הבחינה מתורגמת למספר שפות (עברית, ערבית, רוסית, צרפתית, ספרדית, ונוסח משולב - עברית/אנגלית), כך שניתנת אפשרות שווה לכל נבחן ששפתו אינה עברית. מומלץ להיבחן בשפה שבה שולטים טוב יותר.
הציון בפסיכומטרי נע בין 200-800 כאשר רוב אוכלוסית הנבחנים נעה סביב ממוצע ציון של 550 ורק יחידי סגולה מגיעים לציון של 700-800. כדי להגיע לציון המבוקש בבחינה נדרשים הרבה הרבה שעות של הכנה.
כיום, ישנם מכונים רבים המציעים מגוון רחב של שיטות למידה: למידה בקבוצות גדולות או קטנות, למידה עם ליווי אישי של מדריך או למידה אישית בעזרת חוברות הקורס והגעה לשיעורים רק לצורך תגבור.
אין הגבלה של מספר הפעמים שמותר לגשת לבחינה הפסיכומטרית, בתנאי שמתקיים הכלל הבא: חייב להיות הפרש של 4 חודשים לפחות בין כל שתי בחינות.
הציונים מועברים למכללות ולאוניברסיטאות בתוך 45 יום.
איך ואיפה נרשמים:
הרשמה לבחינה הפסיכומטרית מתבצעת באופן מקוון באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, או באמצעות טפסי הרשמה הנשלחים בדואר. את טפסי ההרשמה ניתן לרכוש ברשתות הספרים הגדולות או בחנויות הספרים שבאוניברסיטאות.